Каланхое — улюблена рослина німецького класика Йоганна Вольфганга фон Гете — може допомогти і вашому здоров'ю.

Мова йде про каланхое - рослину, яку легко знайти в квіткових магазинах нашої країни. Рослина не вимоглива у догляді, тому легко росте у кухнях і вітальнях українців. Безперечно, її гострі листочки і чудернацький зовнішній вигляд можуть привабити любителей такої екзотики, проте головна причина популярності цієї рослини - її цілющі характеристики.

Якщо у вас вже є каланхое, але ви ніколи не користувалися ним - зараз ми розповімо як.

Каланхое, фото Мир цветов
Каланхое, фото Мир цветов

Найчастіше цю рослину використовують про нежиті. Потрібно зірвати листочок, видушити з нього сік. Цим соком закапати кожен ніс (по краплині в ніздрю).

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Якщо у вас або ваших близьких є ранка, поранення або подряпина - вирвіть листочок, помийте його і пошкребіть ножем легенько. Потім пошкрябаним місцем прикладіть до ранки. Це допоможе швидше загоїтися всім дрібним пораненням.

Сік цієї рослини використовують під час лікування висипань на шкірі - народна медицина вже давно “закохана” у дерматологічні якості цієї рослини.

Жування і споживання листочка цього вазону може допомогти втамувати печію.

Невідомо для якої саме мети розводив Гете каланхое, проте є точні дані, що він займався цією діяльністю. Після ознайомлення з її цілющими якостями таке хобі не видається дивним.

Однак пам'ятайте, що народна медицина не здана замінити професійну фахову медичну допомогу.

Нагадаємо, Диво-ягода від радіації та пестицидів: цілющі властивості знайомої усім українцям рослини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Від опіків, артриту, герпесу, ангіни і не тільки — топ лікувальних властивостей грошового дерева.

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників