Існують три основні правила, які допоможуть вберегти ноги від холоду взимку. Адже саме ноги найчастіше мерзнуть, особливо коли ви стоїте на місці.

Як же забезпечити їм тепло та комфорт під час прогулянок? По-перше, звичайно, підібрати якісне взуття. Вибирайте зимові черевики чи чоботи з надійних матеріалів із утеплювачем усередині. І обов'язково зручні, адже циркуляція повітря допомагає зберегти тепло. У тісних чобітках точно замерзнете.

Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube
Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube

По-друге, тепла устілка. Найкраще, якщо вона натуральна хутряна або штучна із спеціального утеплення. Коли купуєте нову устілку в улюблені черевики або чоботи, звертайте увагу саме на це.

І по-третє, якісні, грубі шкарпетки. Вони мають бути товсті, але зручні. Іноді достатньо однієї теплої пари. А іноді слід надіти дві пари тонших шкарпеток. Головне – щоб було комфортно та ногам вистачало місця всередині взуття.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тому, вибираючи взуття, устілки та шкарпетки відповідно до цих трьох правил, можна уникнути промерзання ніг навіть у люті морози.

Зима, погода, фото з вільних джерел
Зима, погода, фото з вільних джерел

Щоправда, крім якісного взуття та одягу також важливо подбати про нормальний кровообіг у ногах. Адже поганий кровообіг – це найчастіша причина холодних ніг. Ось кілька порад, як його покращити:

  1. Регулярні вправи та зарядка. Навантаження на ноги стимулює циркуляцію крові.
  2. Контрастний душ для ніг. Поперемінно лити на ноги теплу та холодну воду.
  3. Масаж ніг. М'яко розминати та погладжувати ноги, особливо вздовж вен.

Нагадаємо, закрийте кришечку, це гидко:як позбутися неприємного запаху з термоса, щоб колег не нудило

Як повідомляв "Знай.uа", зір псує не смартфон, а монітор: український вчений попередив про небезпеку технологічних новинок

Знай.uа писав, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може пошкодити