Фікус – прекрасна рослина, яка допоможе гарно доповнити інтер’єр. Та щоб вони виглядали добре та були яскравими та здоровими, варто потрудитись і доглядати за ним, особливо у зимовий період.

Гарний та здоровий фікус буде тільки тоді, коли будуть всі умови для його росту та розвитку. Про те як доглядати за рослиною взимку розповіли у виданні "На пенсії".

Добрива

У цей період ніяких добрив не потрібно доливати в ґрунт рослини. Взимку вона не знаходиться в активній стадії росту. Тож з добривами варто почекати до весни.

Добриво з чайних пакетиків, скріншот: YouTube
Добриво з чайних пакетиків, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Світло

Одним з важливих факторів нормального росту є світло. Якщо його недостатньо, то фікус буде рости криво та не буде мати зеленого листя. Тож, щоб він радував гарним виглядом, варто забезпечити нормальне освітлення для рослини. Але при цьому прямі сонячні промені дуже небезпечні для фікуса.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Температура

Фікус дуже вразливий до перепадів температури, тому у приміщенні повинно бути стабільно тепло. Також рослина не любить протягів і може навіть загинути, якщо постійно буде стояти на такому місці. Сухе повітря для них також пагубне, тому варто трохи обприскувати їх, щоб збільшити вологість.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Режим поливів

Щоб фікус гарно розвивався, йому варто забезпечити рівномірний полив. Поливати рослину потрібно не менше одного разу на тиждень. Але це залежить ще і від температури. Якщо температура повітря становить менш як 16 градусів, то поливати його буде достатньо 1 раз на 10 днів.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, портал Знай, інформував, нема ялинки – не біда: чим замінити святкове дерево на Новий рік, топ-5 рослин

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 8 кімнатних рослин, які позбавлять вас від конденсату на вікнах, поєднайте приємне оку з корисним для будинку

Також, наш портал інформував, павуки підуть самі: яка рослина прожене з дому восьмилапих гостей