Найголовнішою окрасою будинку у Новий рік є ялинка. Натуральні, зрізані дерева вже давно втратили свою популярність, тому що потрібно дбати про природу.

Якщо ви не бажаєте ставити штучну, є альтернативні рослини. Існує кілька рослин у горщиках, які зі звичайних вазонів можуть перетворитися на святкове дерево.

Новорічна ялинка, фото з вільних джерел
Новорічна ялинка, фото з вільних джерел

Мандаринове дерево

Новий рік багатьом пахне саме цитрусами. Замість ялинки прикрасьте мандаринове дерево та покладіть під нього подарунки для дітей та дорослих. Його можна купити в квітковому магазині, і воно прикрашатиме ваш будинок не один рік.

Мандаринове дерево, фото з вільних джерел
Мандаринове дерево, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Юкка

Пальма юкка може чудово замінити ялинку. В іншу пору року юкка чудово впишеться в інтер'єр вашого будинку.

Пальма Юкка, фото з вільних джерел
Пальма Юкка, фото з вільних джерел

Лаврове дерево

Лаврове дерево використовують для прикраси інтер'єру, створення декоративних композицій та навіть у фармакології. Сама рослина за наявності світла та правильного догляду, чудово почувається в кімнатних умовах.

Лаврове дерево, фото з вільних джерел |
Лаврове дерево, фото з вільних джерел |

Кипарис

Зовні кипарис нагадує мініатюрну ялинку. Крім того, його культивують як домашню хвойну рослину. Його можна прикрасити гірляндою, красивою стрічкою або дощем, які не завдають шкоди рослині.

Кіпарис, фото з вільних джерел |
Кіпарис, фото з вільних джерел |

Самшит

Вічнозелений самшит. Цей декоративний кущик чудово переносить стрижку, завдяки чому йому можна надати конічної форми, що зробить його схожим на ялинку.

Самшит, фото з вільних джерел |
Самшит, фото з вільних джерел |

Нагадаємо, щодня на рахунку: що потрібно зробити всім українцям до Нового року, 2024 інакше не почнете добре

Знай.ua писав, не знаєте, що подарувати на Новий рік? Цей список вас виручить - презенти на будь-який смак