Конденсат на вікнах та розвиток цвілі часто є наслідком надмірної кількості водяної пари у повітрі.

А холодний сезон та прохолода у житлових приміщеннях є причиною вогкості в будинку.

Конденсат на вікні, скріншот з відео
Конденсат на вікні, скріншот з відео

Щоб уникнути цих проблем, слід осушувати повітря. І зробити це можна не лише за допомогою спеціальних приладів. Адже існує 8 видів домашніх рослин, які харчуються вологою з повітря і легко впораються із цим завданням.

Топ-8 кімнатних рослин, які допоможуть позбутися конденсату на вікнах:

1. Спатифиллум. Цю рослину слід вирощувати у місці без прямого потрапляння сонячних променів. В результаті вона почне харчуватися непотрібною водяною парою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Кімнатні рослини
Кімнатні рослини

2. Хлорофітум. Ця рослина не тільки харчується вологою з повітря, але й здатна очищати атмосферу вашого приміщення від формальдегіду. Її краще висаджувати у підвісні кашпо.

3. Тілландсія. Вбираюча здатність цієї рослини може вас навіть здивувати.

4. Найолі. Його дуже цінують за здатність осушувати вологі ґрунти, проте воно чудово витягує зайву воду також і з повітря.

Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел
Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел

5. Калатея. Ця рослина не вимагає багато сонячного світла та процвітає в умовах дуже високої вологості. Є гарним вибором для ванних кімнат.

6. Бамбукова пальма. Вона не тільки осушить вологе повітря, а й очистить його від шкідливих речовин. Цій рослині не потрібно багато сонця і комфортною для неї буде тінь.

7. М'ята. Цей вазон добре селити на кухні, адже він не тільки ефективно боротиметься з парою в повітрі, але й завжди буде під рукою під час приготування.

8. Англійський плющ. Він чудово очищає повітря від забруднень і вбирає зайву вологу. Крім того, йому не потрібно багато сонця та зайвого тепла. Ця рослина є ідеальним вибором для північних кімнат.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Нагадаємо про ідеальні поради в прибиранні від китаянок - ви могли навіть не здогадуватися, як це зробити швидко та легко.

Раніше ми повідомляли, що немає ялинки - не біда: чим замінити святкове дерево на Новий рік , топ-5 рослин.