Часто в супермаркетах трапляються ситуації, коли касир відмовляється приймати певні, переважно великі купюри через брак здачі.

Проте експерти зазначають: це є порушення прав споживачів. Адже обов'язок касира – приймати будь-які банкноти та монети.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

"Проблема "я не маю здачі" - Не ваша, а касира. Якщо касир продовжує говорити так, звертайтеся до керівництва магазину та повідомляйте, що касир перекладає на вас свої обов'язки”, - заявляють експерти.

На жаль, такі "фокуси" часто навмисні. Адже за окремими даними деякі мережі спеціально встановлюють незручні ціни, щоб не віддавати здачу і заробляти більше.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Показати ще

Наприклад, товар коштує 9 грн. 96 копійок. Формально мають заплатити 10 грн, а 4 копійки залишаються у касі. І так дрібні суми по кожній покупці складаються у суттєвий прибуток за день. Хитрий маркетинговий хід, який, утім, порушує ваші права!

Каса магазину. Фото: Znaj.ua
Каса магазину. Фото: Znaj.ua

Що робити в такій ситуації? Перш за все радимо розраховуватися карткою - тоді подібні махінації для вас не є небезпечними. А при розрахунках готівки вимагайте повної здачі або звертайтеся до адміністраторів або контролюючих органів.

Споживач має право отримати сервіс належної якості та повний обсяг оплачуваних послуг.

Нагадаємо, на овочі наскребемо, а на оселедця може не вистачити:у скільки обійдеться "Шуба" на новорічному столі

Як повідомляв "Знай.uа", цінові перепади: скільки доведеться заплатити за овоч, без якого на кухні не обійтися

Знай.uа писав, накрити новорічний стіл без боргів не вийде: Ашан та МегаМаркет показали ціни на оливки та рибні консерви