Правильно приготовлені гриби можуть стати чудовою окремою закускою або доповненням до основної страви. Втім, якими б апетитними вони не здавалися, слід бути обережними при вживанні. Про це пише портал storinka.

Звичайно, головна небезпека грибів – не всі вони їстівні. Втім, цей момент упускаємо і сподіваємося, що смажити мухомори ніхто не буде. Якщо ж без жартів, дієтологи в один голос заявляють, що гриби - важкий для шлунка продукт.

Гриби. Фото: скрін youtube
Гриби. Фото: скрін youtube

Сильно зловживати грибами не варто нікому, проте людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, потрібно слід ставитися до них з особливою обережністю.

Справа в тому, що гриби насправді – хороша білкова їжа, а білок засвоюється організмом. Втім, для шлунка деяких людей гриби можуть стати надто серйозним викликом. Це стосується зокрема тих, хто страждає на гастрит, виразкову хворобу та інші проблеми шлунково-кишкового тракту.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Смажені гриби, скріншот: YouTube
Смажені гриби, скріншот: YouTube

Якщо ж за наявності проблем із травленням дуже хочеться поласувати грибами, то попередньо слід проконсультуватися у фахівця, який оцінить можливі ризики для організму.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Також наш портал інформував, картопля і навіть цукор: вчені назвали продукти, які згущують кров і можуть викликати утворення тромбів.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.