Для особистої гігієни та для комфорту махрові рушники – незамінний інструмент. Але буває так, що ми постійно скаржимося на їхню жорсткість, і нічого для виправлення ситуації не змінюємо. Щоб ці рушники залишалися м'якими та приємними для вашої шкіри якомога довше, важливо дотримуватися деяких простих правил при пранні та догляді за ними.

Неправильні методи можуть зробити матеріал жорсткішим і знизити його тривалість служби.

Про ці поради в деталях розповів один із українських блогерів, який часто ділиться домашніми лайфхаками в соціальних мережах.

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Правило перше

Використовуйте гелі, а не сипучі порошки. Найбільш поширеною помилкою є використання сипких порошків для прання. Для махрових рушників краще використовувати гелі, оскільки вони запобігають злипанню ворсинок. Також важливо не переборщувати з кількістю миючого засобу, оскільки це може зробити річ менш м'якою.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Правило друге

Не перезавантажуйте пральну машину. Не намагайтеся помістити занадто багато рушників в одне прання, оскільки це може знизити ефективність і перешкодити пральним засобам правильно проникнути в тканину.

Кухонний рушник, фото idea.24tv
Кухонний рушник, фото idea.24tv

Правило третє

Використовуйте оцет чи лимонний сік для полоскання. Додайте оцет або лимонний сік під час полоскання рушників, щоб зберегти їх м'якість. Ці інгредієнти допомагають робити речі менш твердими.

Кухонний рушник, фото jkuhnya
Кухонний рушник, фото jkuhnya

Правило четверте

Виберіть місце для сушіння. Уникайте сушіння рушників під прямим сонячним промінням або біля гарячої батареї, оскільки це може пошкодити їхню структуру. Кращим варіантом буде сушіння на свіжому повітрі в тіні або в приміщенні, що добре провітрюється.

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Правило п'яте

Очищайте пральну машинку. Пам'ятайте, що брудна пральна машина може вплинути на якість прання. Регулярно очищайте її, щоб забезпечити належний догляд та підтримувати свіжість рушників та інших речей.

Нагадаємо, звичайний оцет відмиє вашу мікрохвильову піч у лічені хвилини: трюк, який спростить життя господиням.

Раніше повідомлялося, звичайний лак убереже від падіння: крутий лайфхак із взуттям на зиму.

Також, що зробити з холодильником, щоб він споживав менше електроенергії: прості рішення врятують гаманець.