Існує багато способів уповільнити процеси старіння – від косметологічних процедур та пластичних операцій до домашнього догляду.

Однак є один досить простий та надзвичайно ефективний метод уповільнення старіння, що не потребує значних витрат. Розповідаємо, що треба робити, щоб усі навколо дивувалися вашій молодості та красі.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Насамперед, слід зазначити, що вікові зміни тіла та процеси старіння пов'язані з багатьма факторами. Спосіб життя, спадковість, метаболізм, здорове харчування, щоденний догляд за шкірою та волоссям – все це істотно впливає на наш зовнішній вигляд. Однак однією з найголовніших умов для гарного самопочуття та чудового вигляду є якісний сон.

Лікар загальної практики та естетичної медицини Кумкум Мішра пояснює, що здоровий сон може значно уповільнити процеси старіння. Тому на думку експерта, щоб виглядати красиво і молодо, варто прокидатися між п'ятою та семою годиною ранку.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У всіх людей є власний біологічний годинник, проте дорослим віком від 19 до 94 років потрібно спати до восьми годин на добу, розповідає лікар. Звичайно, зустрічаються і такі, кому достатньо 5-6 годин сну, але більшість людей потребують тривалого та повноцінного відпочинку. Тому експерт не радить брати приклад із цих "щасливчиків", адже такі випадки - скоріше виняток із загальних правил.

Під час сну наш мозок виробляє своєрідну інвентаризацію, перевіряючи та вдосконалюючи роботу внутрішніх органів. Вночі організм активно працює на відновлення сил та енергії. У період відпочинку також виробляється гормон росту, який називають гормоном молодості. Він контролює оновлення клітин та бере участь у побудові сполучної тканини.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Кумкум Мішра зазначає, що дуже важливо засипати і прокидатися приблизно в той самий час. Це впливає на якість та відновлюючу здатність сну. Експерт радить прокидатися о 5-7 годині ранку, а лягати спати о 21-23. На її думку, саме такий режим сну найкраще впливатиме на тривалість молодості організму.

Нагадаємо, чому шкідливо спати вдень і що потрібно писати перед сном: 5 правил висипання

Як повідомляв "Знай.uа", лікті чіпляються за вовняні кофти, як шорсткі п'яти за килим - не біда: як врятувати ніжну шкіру

Знай.uа писав, секрети життєвого балансу: корисні поради, як уникнути синдрому вигоряння