Високий кров'яний тиск нині дошкуляє багатьом українцям. Проблему посилюють постійні стреси через війну та тривоги. Варто дбати про своє здоров'я, адже підвищений тиск загрожує інсультами, інфарктами та іншими небезпечними недугами.

Кардіологи радять, як без застосування ліків можна ефективно знизити високий тиск.

Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube
Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube

Не варто ігнорувати зайву вагу. Вісцеральний жир (той, що накопичується на внутрішніх органах) - гормонально активний і виробляє в кров речовини, що підвищують рівень тиску, холестерину, цукру.

Денна потреба калорій для жінок десь 1800-2400, для чоловіків 2200-3000. Для того, щоб схуднути, варто знизити ці цифри на 300-500 ккал.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тиск, фото microlife
Тиск, фото microlife

Для нормально тиску вкрай важливо пити достатню кількість рідини. Взимку за добу варто випивати близько 1,8 л рідини, влітку — близько 2,3 літрів.

Скоротіть у своєму раціоні продукти, які містять багато солі.

Кардіологи пояснюють, що максимально на добу натрію в їжі має бути не більше 2 грамів (це 5 грамів солі).

Тиск. Фото: скрін youtube
Тиск. Фото: скрін youtube

Для того, щоб не перевищувати цю норму, варто відмовитися від досолювання готових страв, маринованих продуктів, солінь, квашеної капусти, копченої риби, консервів, ковбас, а також від напівфабрикатів і готових страв.

Людям, які мають підвищений тиск вкрай необхідно щоденно виділяти час на фізичну активність. Навіть звична прогулянка по 1-2 години на день, може суттєво покращити ваше здоров'я.

Нагадаємо про корисні звички успішних людей, які привели їх до великих грошей: повторюйте і все вийде .

Раніше ми повідомляли, що цей метод розповів військовий: як заснути за 2 хвилини і виспатися за 15.

Також, чому шкідливо спати вдень і що потрібно писати перед сном: 5 правил висипання