Немало людей цінують їжу за її смакові якості, а не користь. При цьому, не усвідомлюючи, що за це вони платять роками життя. Дієтологи назвали продукти харчування, які пришвидшують старіння організму. Про це пише glamour.

Тривалість життя людини багато в чому залежить від її способу життя – роботи, відпочинку, їжі. Експерти довели, що одним із головних аспектів є саме харчування.

Приймання їжі. Фото: скрін youtube
Приймання їжі. Фото: скрін youtube

У той час як деякі продукти можуть допомогти жити довго і захистять від передчасного старіння, інші просто крадуть наші роки. Втім, багатьом складно відмовитися від такої їжі через її доступність та смакові якості.

Серед продуктів, за смак яких людина платить роками життя, дієтологи виділяють картопля фрі, солодощі, а також надмірно солона їжа та маргарин. Таку їжу варто викреслити з раціону або хоча б мінімізувати її споживання.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Фахівці наголошують, що правильне харчування та відмова від шкідливих звичок можуть уповільнити окислювальний процес у клітинах та знизити темпи їх старіння. У раціоні має бути більше сезонних овочів та фруктів, а також бобові, горіхи та молочна продукція.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Також наш портал інформував, картопля і навіть цукор: вчені назвали продукти, які згущують кров і можуть викликати утворення тромбів.

Крім того, ми писали, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.