Лікар-дерматолог Сермед Мезер попередив про небезпеку дешевих накладних нігтів, які можуть спричинити інфекцію та появу непривабливих зелених відтінків.

Він пояснив це на прикладі відео в TikTok із жіночими пальцями, вкритими кіркою та зеленим нальотом.

Проблеми з нігтями, скріншот: Youtube
Проблеми з нігтями, скріншот: Youtube

За словами експерта, такий стан нігтів називається хлороніхією або "синдромом зеленого нігтя". Він виникає через неякісне наклеювання акрилу, коли під ним залишається повітря. Це створює вологе середовище, сприятливе для розмноження бактерій Pseudomonas aeruginosa.

Хоча хлороніхія зустрічається рідко, може поширюватися інші частини тіла і навіть інфікувати людей із ослабленим імунітетом. Коли акрил відокремлюється від нігтя, бактерії отримують доступ до шкіри.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

"Окрім того, що це непривабливо, насправді це може бути великою проблемою, оскільки на те, щоб ніготь справді виріс, може знадобитися від одного до чотирьох місяців, навіть при лікуванні", - пояснив професор Мезер.

Отже, попередження дерматолога має стати сигналом для тих, хто має намір робити дешевий акрил. Адже це загрожує не тільки потворним виглядом нігтів, а й складними інфекціями.

Нагадаємо, він зобов'язаний дати гроші на нігтики: вчені пояснили, чому дівчатам важливо піти в салон краси

Як повідомляв "Знай.uа", відстрочити старість: які продукти мають омолоджуючий ефект

Знай.ua писав, "героями" зробили майстрів манікюру та астрологів: в Україні вибухнув скандал