Сало - популярний продукт, що обріс безліччю міфів, які змушують деяких людей відмовлятися від нього. Які властивості має продукт насправді, розповіли експерти. Про це пише medicalanswers.

Існує думка, що сало небезпечне для фігури через високу калорійність. Проте фахівці розвінчали цей популярний міф. Продукт може призвести до появи зайвих кілограмів лише у разі зловживання ним.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

В той самий час, якщо людина щодня з'їдатиме шматочок сала, то отримає від нього лише користь. Наприклад, свиняче сало, за заявами вчених, здатне посилити захист організму від вільних радикалів, що є причиною розвитку онкології.

Сало містить вітамін А, який покращує роботу підшлункової залози та стимулює вироблення інсуліну. З цієї причини лікарі радять пацієнтам із цукровим діабетом з'їдати трохи цього продукту.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Сало. Фото: скрін youtube
Сало. Фото: скрін youtube

Крім того, в салі є вітамін Е, який відіграє велику роль у циркуляції крові, прискорює загоєння ран та відновлення клітин організму.

Втім, бездумно включати до раціону цей продукт не варто, незважаючи на всю його користь. Якщо є певні проблеми зі здоров'ям, то необхідно проконсультуватися з фахівцем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "бомба" уповільненої дії: дієтологи назвали салати, які псують здоров'я.

Також наш портал інформував, ідеальний продукт для оздоровлення серця: коштує копійки, але ефект неоціненний.

Крім того, ми писали, банани та яблука можуть вас вбити: 5 продуктів, які шкодять вам - їмо щодня.