Здоров’я людини у більшості випадків залежить від її раціону. Є список продуктів, які найбільш згубно впливають на стан організму.

Фахівці медичного центру Техас назвали три основних продукти, які здатні спровокувати тромби та загущувати кров.

Картопля

Картоплю ми звикли їсти майже кожного дня, адже існує безліч варіантів інтерпретації її приготування. Вона містить в собі крохмаль, який згущує кров. Якщо людині важко відмовитись від цього овочу, лікарі радять вживати її у запеченому вигляді, або вареному, без додавання соусу та олії. Це найбільш безпечний варіант вживання картоплі.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Сосиски та ковбаса

Напівфабрикати, копченості, ковбаса та сосиски можуть завдати непоправної шкоди для здоров’я. Особливо, якщо вживати ці продукти кожного дня, або навіть декілька разів на тиждень. У складі цих продуктів є сіль у великій кількості, а вона затримує вологу, зокрема і у кровоносних судинах. Тому продукти ці варто обмежити, або взагалі виключити з раціону. Замінити ковбасу можна запеченим м’ясом, яке буде повністю безпечне для вживання.

Домашні курячі сосиски, скріншот: YouTube
Домашні курячі сосиски, скріншот: YouTube

Цукор

Вчені називають цукор справжнім вбивцею серцево-судинної системи. Надлишок цукру в організмі провокує ожиріння та діабет. Вуглеводи людина може отримати і без цього продукти. Крім цього такі вуглеводи принесуть більше користі для організму.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, портал Знай інформував, банани та яблука можуть вас вбити: 5 продуктів, які шкодять вам – їмо кожен день

Раніше на порталі Знай повідомлялося, знайдіть у собі сили відмовитися: які солодощі отруюють наш організм

Також, наш портал інформував, скаче тиск на перепади погоди: як пережити температурні "гойдалки"