Здорова людина не реагує на різку зміну погоди. Зазвичай на температурні перепади та інші атмосферні зміни реагують ті, хто має проблеми із сердцем, хворіє артритом та має зайву вагу.

Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube
Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube

Хоча перепади атмосферного тиску та температури за вікном разом з так званими магнітними бурями негативно впливають на самопочуття, це можна виправити.

Якщо під час погодних змін у вас знижується артеріальний тиск, вам потрібно частіше виходити на прогулянку та добре висипатися.

Намагайтеся в такі дні уникати будь-яких навантажень.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Погане самопочуття, фото istockphoto
Погане самопочуття, фото istockphoto

Щоб трохи підвищити ваш тиск, ви можете випити чорної каіи чи солодкого чаю. Гіпотонікам також допоможуть підбадьоритися чаї з м’ятою і медом, а також адаптогени: настоянки женьшеню, лимонника, елеутерокока.

Якщо ж під час перепадів температури у вас навпаки підвищується артеріальний тиск та болить голова, приберіть із вашого раціону на деякий час солоні продукти.

Тиск, фото microlife
Тиск, фото microlife

Вони затримують рідину в організмі, а та збільшує об’єм крові. Це сприяє підвищенню артеріального тиску і посиленню больових відчуттів.

Гіпертонікам у такі дні краще відмовитися від вживання кави та енергетичних напоїв. Замість них варто віддати перевагу трав’яним чаям, відвару шипшини, узвару.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, руйнівний вплив на організм: експерти назвали популярне м'ясо, від якого варто відмовитися.

Також наш портал інформував, у всьому винна їжа: які продукти можуть негативно впливати на психіку та вганяти у депресію.

Крім того, ми писали, не просто процедура краси: вчені довели позитивний вплив манікюру на психіку жінок.