Як виявилося, деякі корисні та багаті на вітаміни продукти можуть завдати організму серйозної шкоди, якщо їх споживати надмірно.

Дієтологи відзначають, що за всієї їхньої корисності невмілий підхід до принципу харчування принесе більше шкоди, ніж користі. Вони назвали корисні продукти, які завдадуть шкоди вашому організму, якщо ви будете їх надмірно вживати.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Які продукти не можна вживати зайве:

1. Яблука. Цей фрукт знижує АТ, сприяє втраті ваги та містить у собі безліч вітамінів. Однак переїдання яблук може призвести до серйозної ерозії зубної емалі, адже вони містять кислоту, що її руйнує.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

2. Молоко. Молоко багате на кальцій, який необхідний для підтримки здоров'я кісток. Однак, вживання дуже великої кількості молочних продуктів може призвести до утворення прищів або проблем травної системи. А надлишок кальцію в організмі дуже шкідливий.

3. Картопля. Цей продукт багатий на клітковину і допомагає організму довго відчувати ситість. У той же час її споживання може призвести до гіпертонії або високого кров'яного тиску.

4. Сіль. Вона допомагає тілу скорочувати та розслаблювати м'язи, створює баланс між поживними речовинами та водою. Однак надмірне споживання солі викликає набряки різних частин тіла.

5. Банани. Хоча вони мають багато переваг для організму, переїдання цих фруктів може призвести до підвищення рівня калію в крові (гіперкаліємія). Основними симптомами є біль у животі та грудній клітці, нудота, блювання, м'язова слабкість.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Нагадаємо про продукти для ідеальної посмішки: що потрібно їсти, щоб зуби залишалися білими та здоровими.

Раніше мі повідомляли про руйнівний вплив на організм: експерти назвали популярне м'ясо, від якого варто відмовитися .

Так само стало відомо, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.