Похмілля – не найприємніший супутник ранкового пробудження після бурхливої ​​ночі. Тремтіння рук, головний біль, нудота...

Всі ці та інші неприємні відчуття добре знайомі тим, хто переходить у міру з алкоголем. Якщо ви досвідчений поціновувач спиртного, то напевно знаєте базові поради щодо полегшення стану похмеліга. Проте вчені виділяють деякі важливі нюанси, про які більшість людей не знають.

Похмілля, фото medaboutme
Похмілля, фото medaboutme

Один із ключових моментів – випивати на повний шлунок. Зазвичай рекомендують лише закушувати алкоголь. Але важливо спочатку поїсти, а вже потім вживати алкоголь, зазначають фахівці.

Справа в тому, що більшість алкоголю всмоктується у кишечнику, а не у шлунку. Тому їжа уповільнює цей процес: спиртне розбавляється шлунковими соками, частково переробляється та повільніше потрапляє далі. А ось на голодний шлунок алкоголь миттєво поглинається, викликаючи різке похмілля.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Також важливо регулярно пити воду як під час вечірки, так і зранку. Рідина розбавляє алкоголь, зменшуючи подразнення шлунка та кишечника. Крім того, вода компенсує зневоднення організму внаслідок дії спиртного.

Алкоголізм, кадр з відео
Алкоголізм, кадр з відео

Ще один важливий момент – обмежити вживання алкоголю з домішками та барвниками, особливо темного пива чи міцних ароматизованих напоїв. Усі додаткові речовини посилюють негативний вплив похмелігу.

А що робити вранці після вдалої ночі? Насамперед – відновити рідинний баланс, випивши багато звичайної чи мінеральної води. Також допоможе невелика фізична активність, щоб прискорити виведення алкоголю з організму. Звичайно, 100% надійний спосіб уникнути похмелігу – це зовсім не пити. Але для переважної більшості ця опція не розглядається.

Нагадаємо, вчені знайшли причину, чому ми починаємо сильно кашляти ближче до ночі: вдень все нормально, а вночі "кошмар"

Як повідомляв "Знай.uа", лікування герпесу за одну ніч: копійчані народні засоби, які допоможуть у боротьбі

Знай.uа писав, чи допомагають курячий бульйон і чай під час застуди: медики розкрили правду