Простий продукт здатний допомогти зміцнити здоров'я серця та захистити його від розвитку захворювань. Що потрібно обов'язково додати до раціону, щоб оздоровити серцево-судинну систему, повідомляється на порталі zhenskiy.

Фахівці з'ясували, що вживання в їжу ячменю, тобто перлової та ячмінної крупи, вкрай позитивно впливає на серце.

Перлова каша. Фото: скрін youtube
Перлова каша. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що основними факторами ризику серцево-судинних захворювань та інсульту є високий рівень холестерину та діабет. Ячмінь стимулює зниження рівня шкідливого холестерину. Ця культура також корисна і для людей без високого рівня холестерину.

За словами експертів, дешева перлова крупа може допомогти знизити рівень цукру в крові, а також нормалізувати кров'яний тиск та допомогти у боротьбі із зайвою вагою.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Перлова каша, фото: кадр з відео
Перлова каша, фото: кадр з відео

Підрахунки вчених показують, що ячмінь втратив свою популярність останніми роками. Так, протягом останніх 10 років його споживання знизилося на 35%. Втім, ігнорувати цей вид зернових не варто, враховуючи його доступність та неймовірні цілющі властивості.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шукайте не в аптеці, а в холодильнику: які продукти потрібно їсти восени, щоб насититися вітамінами.

Також наш портал інформував, курячі яйця корисні чи шкідливі: вчені дійшли вражаючого висновку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.