Багато українців роблять корисні та зручні заготівлі на зиму, що дозволяє суттєво заощадити гроші та полегшити життя. Як виявилося, курячі яйця також можна заморожувати.

Експерти кажуть, що яйця до Нового року поступово дорожчатимуть, тож найкраще рішення заощадити – це заморозити їх зараз, поки ціни не так кусаються.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Не можна просто заморозити сирі яйця без підготовки, адже таким чином ви просто зіпсуєте продукт.

Для безпечної заготівлі спочатку розбийте і збийте їх однорідної маси. Після цього розлийте збиті яйця у форми для льоду або силіконові формочки для кексів. У такому вигляді яйця можуть зберігатись у морозилці аж до 12 місяців.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо вам все ж таки хочеться заморозити цілі яйця, попередньо зварити їх заздалегідь до готовності, дайте охолонути і помістіть в герметичний контейнер. Варені яйця зберігають до 6 місяців.

Яйця курячі. Фото: скриншот з відео
Яйця курячі. Фото: скриншот з відео

А ось розморожувати яйця потрібно обережно. Краще залишити їх у холодильнику на ніч, а розігрівати у духовці. Якщо білки заморожені окремо, дайте постояти близько 30 хвилин, а потім збивайте.

Нагадаємо, кілограми підуть легко: дієтолог розповіла, як схуднути без шкоди при грудному вигодовуванні

Раніше ми писали про те, що пече – значить лікує? Експерти розкрили цілющі властивості гострого перцю

Як повідомляв Знай.ua, кухня та сковорода залишаться чистими: господиням розкрили секрет, як посмажити їжу без бризок олії.