Наближається зима, а відповідно сезон, коли значно почастішають такі захворювання як грип та застуди. Але цього можна уникнути і лікарі розповідають, як саме.

За словами медика, є шість простих кроків, які ви можете зробити, щоб захистити своє здоров'я взимку.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Для цього варто лише внести деякі зміни до способу життя, щоб спробувати залишатися здоровими цієї зими.

6 кроків, щоб запобігти застуді та грипу взимку:

1. Сон. Пам'ятайте, що нестача сну робить ваше тіло сприйнятливішим до хвороб і збільшує час, необхідний для одужання, якщо ви підхоплюєте грип.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

2. Пийте багато води. Випивайте не менше двох літрів води на день, навіть якщо ви не відчуваєте спраги. Гідратація є ключем до боротьби з інфекціями, зазначає медик.

Здоровий сон, МОЗ
Здоровий сон, МОЗ

3. Їжте правильну їжу. Утримуйте свій раціон залежно від сезону, вибираючи сезонні продукти. Вони зазвичай вирощуються на місці і, природно, багаті вітамінами та мінералами, яких потребує організм у сезон.

4. Більше рухайтеся. Ми часто довго сидимо за столом, годинами майже не рухаючись, що не найкращий варіант для здорового способу життя.

5. Життєво важливі вітаміни. Потрібно витягувати вітаміни з їжі, щоб допомогти нашому тілу нормально функціонувати та захистити себе від загроз мікробів та хвороб.

6. Світло. Намагайтеся проводити якомога більше часу на вулиці та насолоджуватися світлим годинником. Не упускайте можливість просто погуляти, або виділіть для цього час в обідню перерву.

Правильне харчування, фото beautyhack
Правильне харчування, фото beautyhack

Нагадаємо, що заспокоїть нерви та вбереже хвороб: названо корисний напій, який коштує копійки.

Раніше ми повідомили про ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили, як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця .