Зовсім не секрет, що деякі продукти мають унікальні властивості та здатні позитивно впливати на організм людини. Серед такої їжі знаходиться і пекучий перець, на який багатьом неприємно навіть дивитися. Про це пише інформаційний портал glamour.

Смакові переваги людей різні, але багато хто навіть терпіти не може гострий перець і дарма. Фахівці з'ясували, що споживання цього продукту допомагає знизити ризик смерті від інфаркту приблизно на 40%.

Гострий перець. Фото: скрін youtube
Гострий перець. Фото: скрін youtube

У рамках масштабного дослідження експерти 8 років спостерігали за харчовими уподобаннями та станом здоров'я 25 тисяч осіб. Результати показали, що у любителів гостренького міцніше серце. На жаль, дослідникам не вдалося встановити, що саме в перці чилі забезпечує такий лікувальний ефект.

Гострий перець. Фото: скрін youtube
Гострий перець. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Втім, існує припущення, що люди, які люблять гострий перець загалом віддають перевагу домашній їжі, а не продаваній у супермаркетах. Цілком можливо, що оздоровчий ефект дає не тільки перець, а спосіб життя людини загалом.

Крім того, слід пам'ятати, що перець чилі протипоказаний людям із захворюваннями печінки, шлунка та нирок, а також вагітним та дітям.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.