Людина часто хворіє, якщо має ослаблений імунітет. Ця проблема може виникати з різних причин, одна з них - неправильний раціон харчування. Які продукти вважаються "вбивцями" імунітету, розповів тренер Юрій Попко у Instagram.

Фахівець наголошує, що в кишечнику знаходиться близько 80% нашої імунної системи, тому раціон харчування вкрай важливий. Так, продукти, які можуть негативно впливати на мікрофлору, паралельно можуть і пригнічувати захисні функції організму.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Один з основних продуктів, які можуть придушувати імунну систему, є цукор. Його споживання експерт радить обмежити. Однак почати пити чай без цукру буде недостатньо, адже він міститься в багатьох інших продуктах.

Цукор, кадр з відео
Цукор, кадр з відео

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Особливо небезпечними вважаються цукерки, солодкі газовані напої, соки. Їх часто вживають діти, чим шкодять імунній системі та стають беззахисними перед захворюваннями.

При покупці продуктів рекомендується приділяти увагу етикеткам. Важливо, щоб у складі не було незрозумілих компонентів, зокрема генетично модифікованого крохмалю, глютену, штучних барвників та консервантів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, організм витримає? Дієтологи дізналися, що буде, якщо є суп кожен день.

Також наш портал інформував, заспокоїть нерви та вбереже хвороби: названо корисний напій, який коштує копійки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.