Усі, хто має пральну машину, зацікавлені в тому, щоб цей апарат прослужив довго. Також дуже хочеться, щоб речі після кожного прання виглядали немов нові. Для цього потрібно навчитися правильно прати - насамперед необхідно "познайомитися" із сучасними миючими засобами - порошком, гелем та кондиціонером.

Наприклад, кондиціонер для білизни робить жорстку воду м'якшою, а ось чиста білизна після прання стає ароматною, а також знімає електрику.

Один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками, розповів, у яких випадках використання кондиціонера буде небажаним.

Пральна машина. Фото: Youtube
Пральна машина. Фото: Youtube

Яким тканинам та речам не підходить кондиціонер

Вовна та кашемір

Категорично не можна використовувати кондиціонер для кашеміру та мохера. Внаслідок дії кондиціонера вони втрачають текстуру та властивість зберігати тепло, тобто гірше зігрівають. Крім того, кондиціонер погано виполіскується з вовняних тканин, вони стають липкими на дотик.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Натуральний шовк

Шовк можна прати в машинці на делікатному режимі, але без додавання будь-яких кондиціонерів або ополіскувачів. Ці засоби можуть спричинити появу розлучень на тканині, зіпсувавши її вигляд.

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Махрові рушники

Багато господинь роблять велику помилку, коли під час прання махрових рушників додають кондиціонер. Кондиціонер стає головною причиною появи неприємного запаху. Після прання з кондиціонером рушники починають пахнути не свіжістю, а вогкістю.

Справа в тому, що через контакт з кондиціонером тканина втрачає свої властивості, що всмоктують, - волога застоюється в волокнах і виділяє неприємний аромат, рушники довго сохнуть.

Пробіжка, скріншот: YouTube
Пробіжка, скріншот: YouTube

Спортивний одяг

Практично весь сучасний одяг для спорту робиться зі спеціальних вологовідвідних тканин. Завдяки спеціальним технологіям, спортивна форма здатна регулювати температуру тіла, відводити вологу від поверхні шкіри та сприяти швидкому випаровуванню.

У разі прання такої речі з кондиціонером тканина може втратити всі ці властивості. Будь-який непромокаючий технологічний одяг не можна прати з кондиціонером. Він знижує активність просочення у сотні разів. Та й додаткової м'якості ні дощовик, ні куртка не потребують.

Купальник, фото: Pixabay
Купальник, фото: Pixabay

Купальники, коригуюча білизна, одяг з еластаном

Еластан - це синтетичне волокно, яке виробники додають до тканин натурального та штучного походження, надаючи їм додаткову міцність та розтяжність. У великій кількості еластан присутній у коригувальній білизні та капронових колготках. Використання кондиціонера "забиває" волокна такої тканини, через що вона втрачає свої властивості. Нічого скоригувати така білизна не зможе.

Нагадаємо, коли викопувати і як зберігати жоржини на зиму: корисні поради для дачників.

Раніше повідомлялося, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок.

Також, упорядковуємо зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці.