На початку опалювального сезону українці можуть зіштовхнутися із проблемою, коли батареї дають недостатньо багато тепла. Стало відомо, у чому може бути причина і як виправити ситуацію, щоб більше не мерзнути.

Щоб переконатися, що проблема саме в батареях, слід просто порівняти температуру стояка та радіаторів. Якщо тепловіддача однакова, причина не в батареї. Це може бути пов'язане з роботою опалювального котла або централізованого опалення. А якщо вода в стояку гаряча, а в батареях холодна, то можна розбиратися самостійно.

Батареї у квартирі, кадр з відео
Батареї у квартирі, кадр з відео

Так, причина поганої роботи батареї може бути у повітряній пробці. Щоб позбутися їх, потрібно спустити повітря через спеціальне відведення повітря, повернувши в потрібному напрямку, або викликати сантехніка.

Також батареї можуть погано гріти через низький тиск у результаті поломки котла або витіку. У такому випадку необхідно встановити насос для покращення циркуляції води. Ще одна причина – засмічення системи через відсутність фільтрів для води. Наліт та іржа не дозволяють воді пройти. У цій ситуації допоможе повний злив теплоносія з наступним закачуванням нового в систему, а також встановлення фільтрів.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Вирішивши проблему, ви зможете насолоджуватися опаленням на повну силу і не мерзнути в холодну пору року. Однак рекомендується регулярно проводити профілактику, стежити за станом батареї та фільтрів.

Нагадаємо, лайфхакі на випадок блекауту: прості способи висушити промокло взуття, коли немає світла та опалення

Раніше ми писали про те, що приводимо до ладу зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці

Як повідомляв Знай.ua, їжте груші щодня і спостерігайте: корисні властивості, про які ви не знали