Незважаючи на те, що каші вважаються одними з найкорисніших продуктів для організму людини, є серед них і такі, що особливої корисності не відрізняються.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДієтологи зазначають, що для повноцінного харчування до раціону рекомендовано включати різні каші та крупи. Вони також називають ті з них, які не приносять користь нашому організму.
Найшкідливіші каші для сніданку:
1. Манна. У манній крупі міститься менше вітамінів, корисних мікроелементів та білка. У той же час дуже багато глютену - білка клейковини, здатного викликати у дитини схильність до алергії та перешкодити нормальному засвоєнню вітаміну D та заліза.
Також врахуйте, що манка з маркуванням "М" виготовляється з м'яких сортів пшениці та вважається шкідливою. У той же час манка "Т" менш шкідлива, тому що складається із пшениці твердих сортів. А крупу "МТ" виготовляють із суміші двох сортів.
2. Рисова. У цьому випадку йдеться про страву із шліфованого білого рису. У той же час інші сорти вважаються дуже корисними. Виявляється, після шліфування в рисі практично не залишається вітамінів. У той самий час, калорійність і вміст крохмалю у цій крупі досить високі. А оскільки рис уповільнює процеси в кишечнику, його не радять споживати людям, які страждають на запори та ожиріння.
3. Вівсянка. Дієтологи відзначають, що сніданок повинен насичувати організм на всю першу половину дня, а вівсянці це завдання не під силу через низький вміст білка. У ній занадто багато калорій майже 400 на 100 г, а також фітинової кислоти, що вимиває кальцій з кісток.
Нагадаємо, снідати чи не снідати? Вчені пояснили чим загрожує пропуск ранкового прийому їжі.
Раніше ми повідомляли, що про це треба пам'ятати восени всім українцям: 4 правила для того, щоб здоров'я не підвело.