Пристрасть до нічних перекусів може вкрай негативно вплинути на стан організму, зокрема призвести до появи зайвої ваги. Дієтологи дали рекомендації, як позбутися нічних нападів голоду. Про це пише портал storinka.

Перекушування в нічний час можуть перерости в погану звичку, через яку сильно страждає травна система. Терпіти і відмовлятися від їжі – не вихід. Потрібно боротися із причинами виникнення голоду.

Нічний перекус. Фото: скрін youtube
Нічний перекус. Фото: скрін youtube

Так, за словами дієтологів, однією з причин нічного апетиту є зневоднення організму. Протягом доби слід пити достатню кількість рідини.

Також потяг до їжі в кінці дня може виникнути, якщо людина не наситилася під час попередніх прийомів їжі. Наприклад, якщо за день з'їли легкий сніданок, салат і пару чашок чаю, то нічний штурм холодильника буде неминучим.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Нічний перекус. Фото: скрін youtube
Нічний перекус. Фото: скрін youtube

Нічні напади голоду не приходитимуть, якщо налагодити харчування протягом дня. Рекомендується вживати 80% їжі до 17:00. Це допоможе їй краще засвоїтись. Вечеря має бути не менш як за 3-4 години до відбою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.