Банани вже давно не екзотика, а звичний кожному фрукт. Він радує не тільки приємним смаком, а й цілою купою корисних речовин та вітамінів. Втім, така дія банана розповсюджується не на всіх людей. Для кого фрукт небезпечний.

Дієтологи визнають, що банан дуже корисний фрукт. З його допомогою в організмі можна підтримувати нормальний баланс вітамінів та мікроелементів. У плодах багато калію, що дуже позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Вважається, що банани допомагають впоратися з депресією, стресом та анемією. Також вони допомагають налагоджувати роботу шлунково-кишкового тракту.

За словами фахівців, усіх корисних властивостей банана на пальцях не перерахувати. Втім, фрукт має і свої "темні сторони". Річ у тім, що для деяких людей плоди можуть бути небезпечними. Наприклад, медики не рекомендують їх їсти людям з підвищеним згортанням крові, при діабеті, надмірній масі тіла.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Банани, скріншот: YouTube
Банани, скріншот: YouTube

Також від фрукта краще утриматися при інфаркті міокарда та ішемічної хвороби серця. Дітям банани можна давати лише після трьох років, оскільки вони погано засвоюються незміцнілим організмом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відмовлять нирки й організм втратить багато натрію: кому заборонено вживати сіль.

Також наш портал інформував, курячі яйця корисні чи шкідливі: вчені дійшли вражаючого висновку.

Крім того, ми писали, такого "сусідства" краще уникати: дієтологи назвали продукти, які не можна їсти з рибою.