Важко собі уявити, але олія, сіль і перець можуть сильно допомогти з пранням речей. Як використовувати ці незвичайні засоби, пише useti.

Існує величезна кількість лайфгаків, які спрощують побутові завдання, у тому числі прання речей і деякі з них можуть здивувати навіть найдосвідченіших господарок. Наприклад, багатьом не зрозуміло навіщо в пральну машинку додавати олію, сіль і перець. Насправді ці дивні "інгредієнти" допомагають досягти більшої чистоти та свіжості речей.

Прання одягу. Фото: скрін youtube
Прання одягу. Фото: скрін youtube

Так, рослинна олія проникає в тканину і допомагає відокремити плями, що в'їлися, від волокон. Також воно пом'якшує тканину, роблячи приємнішою на дотик.

Що стосується солі, то вона допомагає не тільки прибрати плями, але й позбавиться запахів. Також цей простий інгредієнт допомагає зберігати яскравий колір білизни.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Перець – також досить несподіваний "інгредієнт" для прання. Однак він має антибактеріальні властивості, що дозволяє усувати бактерії та запахи, роблячи білизну свіжішою і чистішою.

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

Використовувати вищезазначені засоби дуже просто – додати в барабан перед початком прання. Буде достатньо однієї чайної ложки. Втім, важливо враховувати, що олія, сіль та перець підходять для прання не всіх видів тканини. Наприклад, шовкові та вовняні вироби можуть пошкодитися.

Раніше портал Знай повідомляв, як повернути білим речам їхній початковий вигляд і забути про плями: простий спосіб з домашніх інгредієнтів.

Також наш портал інформував, як ефективно позбутися вовни на речах при пранні: кілька способів господаркам на замітку.

Крім того, ми писали, рушники будуть завжди м'якими та пахучими: господиням назвали секретний метод прання.