"Страйк" стався прямо на пленарному засіданні

Перше після тривалої перерви пленарне засідання Верховної Ради розпочалося з відчитування дій, а точніше бездіяльності, Кабінету Міністрів України. Нардепи кількох політичних сил викликали "на килим" до Парламенту керівництво Уряду. Серед вимог – не тільки детальний річний звіт, а і відповіді на низку запитань. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Без плану економіки та з провальною програмою

Представники одразу кількох фракцій наголосили на тому, що у Кабінету Міністрів і досі відсутній план для економіки, хоча вже пішов другий рік пандемії.

"Наразі що ми маємо? Більше року Кабінет Міністрів працює без чіткого вектора, без програми, куди ж рухається наша країна. Дана ситуація нагадує те, що вони хочуть "зайцем" проїхатися в нашому пароплаві, який іде до прекрасного майбутнього. Але ми не маємо цього допустити!", – зазначає народний депутат України від партії "Слуга Народу" Артем Чорноморов.

Артем Чорноморов - фото з Фейсбук
Артем Чорноморов - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як наголосив Артем Чорноморов, запропоновану нинішнім Кабміном програму діяльності Уряду Верховна Рада вперше відхилила 4 червня 2020 року. 12 червня Парламент зробив свій вирок і доопрацьованій програмі Уряду – всього 207 нардепів проголосували за неї, чого було недостатньо для затвердження запропонованого документу.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Безробіття і мізерна допомога: чекають річного звіту

Низку слабих сторін нині діючого Кабміну відзначають і представники політичної партії "Голос".

За словами нардепів, рівень безробіття в країні сьогодні на рівні 2009 року – за минулий рік близько 1 млн українців втратили роботу. А державна допомога малим підприємцям, яку зараз виділяють, не врятує більшість з них від банкрутства.

Мітинг ФОПи, фото: 20minut.ua
Мітинг ФОПи, фото: 20minut.ua

"Я вважаю, що прийшов час отримати відповіді на запитання: якщо "ми" так гарно працюємо, то чому Україна остання в списку по вакцинації і майже перша по рівню захворюваності? Чому Кабінет Міністрів відмінив пільги на електроенергію? Відповіді ми повинні отримати", - відзначив Заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Артем Чорноморов.

Артем Чорноморов - фото з Фейсбук
Артем Чорноморов - фото з Фейсбук

Як підкреслив нардеп, Закон України "Про Кабінет Міністрів" говорить про те, що Кабмін повинен звітувати перед Парламентом не пізніше 15 квітня.

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України
Кабмін - фото Кабінет Міністрів України

А цієї ж п'ятниці, 16 квітня, на вимогу парламентарів в ході Години запитань до Уряду у Верховній Раді має виступити зі звітом Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Таке рішення було прийняте 12 квітня на Погоджувальній раді.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.