Як сучасний "Нечай" Батьківщину захищає. Про історію сучасного героя розповіли в прес-службі операції Об'єднаних Сил в Facebook.

"Чому "Нечай", так то просто. Якось, ще в 2014-му, розповів хлопцям, що був колись на братській могилі в селі Черемошне Вінницької області, де, за переказами, після загибелі поховали Данила Нечая. З тих балаканини так і прикипів до мене позивний..."- поправляючи волосся, розповідає сержант окремої гірсько-штурмової бригади Олег Маліга.

Бажання будувати багату і справедливу країну повернуло чоловіка із заробітків додому. А в 2014 році саме це прагнення спонукало його залишити керівну високооплачувану посаду і піти захищати незалежність Батьківщини.

"Ходив кілька разів у військкомат, не взяли через вік, мені тоді був 51 рік. Сказали, от якби був стрільцем ... а у мене за плечима було всього три роки строкової служби на флоті за спеціальністю "хімік-дозиметрист". Знайомий хлопець, командир розвідгрупи, порадив звернутися в добробат, але і додав: "Ну, ти ж розумієш, що це квиток в одну сторону". Так я і потрапив в кінці літа в "Айдар"", - розповів він.

Вже у складі розвідгрупи "Айдару" "Нечай" спостерігав за проросійськими найманцями.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Перед війною Я був заступником директора приватного підприємства. Якраз навпроти Луганської ТЕС у Щасті, ми вирили кар'єр. І хіба я міг тоді подумати, що вже трохи більше ніж через рік буду ходити в Дозори і спостерігати за ворогом, облаштував позиції в тих самих рудниках.

На початку бойових дій, за словами Олега Малиги, найстрашнішим було потрапити під перехресний вогонь. Хоча, каже чоловік, з часом звик і до страху, навчився орієнтуватися і швидко реагувати на обстріли.

"Тайфун" повечеряв з нами, взяв човен і відправився на той бік", – з важко приховуваним жалем розповідає Олег Маліга. - Краще б ми не давали йому того човна, може, все склалося б інакше. А так Володя отримав таке поранення, що можна було побачити серце".

Після "Айдару" Олег Маліга служив в полку спецпризначення, а в 2019 році перевівся в окремій гірничо-штурмової бригади.

Сьогодні чоловік проходить реабілітацію після тривалого лікування: шестирічне перебування в районі проведення бойових дій позначилося. Однак "Нечай" налаштований по-бойовому: як тільки прийде в норму, відразу повернеться до побратимів.

Раніше ми повідомляли, український військовий не витримав у тилу і попросився назад на передову.

Як повідомляв "Знай.uа", потужна історія бійця "Вівальді" прямо з лінії вогню на Донбасі.

Також "Знай.uа" писав, що морпіх згадав події в Криму в 2014.