Варто нагадати нашим читачам, що в Україні продовжує гостро стояти тема невиплачених аліментів. Також деякі громадяни скаржаться, мовляв грошей не вистачає навіть на найелементарніші речі для дітей. Однак цього разу українка вирішила дізнатися, чи можливо законним способом змусити батька дитини платити більше.

Про цю історію стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Детальну історію розповіли представники "Координаційного центру з надання правової допомоги".

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

"У 2014 році на утримання дочки були призначені аліменти 500 грн. Щомісяця. Крім цих грошей дитина нічого не отримує, навіть подарунка на свята. Мій колишній чоловік офіційно не працює, але регулярно їздить за кордон на відпочинок, що видно з його сторінок в соціальних мережах. На даний момент я знову заміжня, виховую ще одну дитину. Чи можливо збільшити суму аліментів на старшу доньку, і що для цього потрібно?", - так звучить питання незадоволеної матері.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відповідь на це та інші питання надали експерти у випуску програми "Маю право" в ефірі телеканалу "Дом":

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно в Міністерстві юстиції України відзвітували стосовно сум "проблемних" виплат. Також навели приклад, що аліменти платять не тільки чоловіки, а й жінки. У Дніпропетровській області мати-боржник виплатила майже дві сотні гривень.

Раніше повідомляли, накопичувальні аліменти в Україні: ваші діти зможуть купити собі квартиру?

Як повідомляв Знай.uа, аліменти на дітей платитимуть навіть бабусі і вітчими – парламент прийняв новий закон.

Знай.uа писав, батько продав телефон доньки заради пляшки, школярка пішла на радикальні заходи.