Ми звикли прибирати фрукти та овочі в холодильник, щоб зберегти їхню свіжість довше. Але ви знаєте, що з помідорами це робити категорично не можна?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсупереч поширеній думці, холод не продовжує їх термін придатності, а навпаки — позбавляє смаку та аромату.
Який холод впливає на помідори?
Помідори дуже чутливі до низьких температур. Якщо залишити їх у холодильнику, станеться таке:
- Клітини плодів ушкоджуються, що робить їх рідкими і борошнистими.
- Холод блокує розвиток летких сполук, відповідальних насичений аромат.
- Смак стає менш виразним, оскільки ферменти, відповідальні дозрівання, перестають працювати.
Де і як правильно зберігати помідори?
Оптимальна температура для стиглих червоних томатів — +8…10 °С , а для зелених, що дозрівають, — +14…16 °С . Навесні їх можна тримати на балконі, а влітку при кімнатній температурі в темному місці.
Скільки зберігаються помідори?
- Червоні стиглі зберігають свіжість 2-4 дні.
- Рожеві сорти можуть бути до двох тижнів.
Якщо хочете насолодитися справжнім смаком помідорів, не кладіть їх у холодильник. Зберігайте правильно — і ваші страви будуть ще смачнішими.
Нагадаємо про секрети солодкого золота: як зберегти мед смачним та цілющим на довгі роки.
Раніше ми повідомляли про шість важливих правил, про які багато хто забуває: як правильно зберігати банани, щоб вони лежали місяцями.
Також стало відомо про десять продуктів, які не варто купувати великими порціями.