У наші дні подовжувачі стали невід'ємною частиною обладнання в кожному будинку, але не всі знають, як правильно використовувати їх для підключення побутової техніки.

Давайте разом розберемося, які пристрої можна безпечно підключати до подовжувачів, які краще залишити безпосередньо в розетці.

Подовжувачі поділяються на три категорії: малопотужні (до 1000 Вт), середньопотужні (до 2200 Вт) та потужні (від 2200 Вт). Але перш ніж розпочинати підключення, завжди варто уточнити інформацію у виробника, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Є побутова техніка, яку вкрай не рекомендується підключати до подовжувачів незалежно від їхньої потужності.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

До таких пристроїв належать:

  • холодильники (що споживають занадто багато електроенергії),
  • сушарки,
  • кавоварки,
  • пральні машини,
  • мікрохвильові печі,
  • тостери та обігрівачі.

Особливо важливо бути обережними під час використання обігрівачів напередодні холодів. Ці потужні пристрої краще завжди підключати до стаціонарної розетки, щоб уникнути перевантаження подовжувача.

Автоматичне вимкнення у разі перегріву може запобігти небезпечним ситуаціям.

Досвідчені електрики також не рекомендують включати подовжувач у подовжувач, оскільки це може збільшити ризик пожежі. Але коли це стосується підключення комп'ютера, слід використовувати пристрої з мережевим фільтром та автоматичним вимкненням для збереження цінного обладнання.

Невдалим варіантом також може бути підключення телевізора через подовжувач, оскільки він найкраще живиться безпосередньо від розетки через наявність заземлення.

Нагадаємо, " Категорично заборонено": енергетики попередили всіх споживачів електроенергії

Раніше ми писали про те, що у українці можуть платити за світло на 300 гривень менше: як досягти "знижки"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що напруга скаче, а в Yasno не можуть нічого зробити: як українцям вберегти електроприлади.