Сало – поживний та корисний продукт, але деяким людям краще викреслити його зі свого раціону. Кому краще утриматися від спокуси, інформує портал pixelinform.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагатьом людям складно втриматися від спокуси поласувати салом зі шматочком житнього хліба та зеленню. Такий перекус у більшості випадків не несе небезпеки, а навпаки корисний для організму. В той самий час, фахівці виділяють категорії людей, яким є продукт небезпечно.
Так, відмовитися від сала слід, якщо людина страждає від захворювань кишечника, а також при панкреатиті та камінні в жовчному міхурі. Люди, схильні до набору ваги, також повинні бути вкрай обережні з продуктом.
Фахівці не рекомендують вживати сало натщесерце навіть тим, хто не має жодних протипоказань. Таке перекушування може загрожувати неприємними наслідками - запаленням підшлункової залози.
Людям без протипоказань також не рекомендується зловживати салом. Найбільш "здоровий" варіант вживання для дорослої людини – 30-40 грамів на день. При цьому сало рекомендується 2-3 рази на тиждень.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, порадували смакові рецептори – попрощалися зі здоров'ям: від якої їжі краще відмовитись.
Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.
Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.