Діабет – небезпечне захворювання, на яке, за статистикою ВООЗ, хворіє кожна десята людина на планеті.

Він може бути як спадковим, так і набутим, тому краще виключити зі свого раціону продукти, що його провокують.

Крохмалисті продукти

Найзвичніші для українців продукти провокують появу діабету. До них відносяться боби, деякі види злакових та картопля. У невеликих кількостях вони дуже корисні для здоров'я, але варто переборщити, і лиха не оминути. Фахівці також рекомендують не змішувати їх із продуктами, багатими на вуглеводи.

Червоне м'ясо

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Незважаючи на те, що червоне м'ясо вважається за корисне, медики не рекомендують їм зловживати. Надмірне вживання цього продукту збільшує ризик захворіти на діабет другого типу на 19-20%. Вчені вважають, що надлишок заліза в червоному м'ясі сильно заважає виробленню інсуліну, який є "таблеткою" від діабету.

Сухофрукти

Сухофрукти рекомендують вживати багато дієтологи. Це не дивно, адже вони містять багато вітамінів і загалом позитивно впливають на роботу системи травлення.

Однак, як правило, сухофрукти вживаються в надмірній кількості, тому в організм надходить багато цукру. Це плачевно позначається на стійкості організму до появи діабету.

Волоські горіхи

У невеликих дозах горіхи провокують вироблення організмом інсуліну, а також стимулюють частку мозку, що відповідає за ситість. Щоправда, з цим продуктом потрібно поводитися дуже обережно. Він надзвичайно калорійний і перетравлюється в організмі дуже довго.

Готова їжа

Захоплення фаст-фудом б'є по всьому організму, але особливо впливає на ризик прояву діабету. Через високий вміст солей і консервантів у продукції ризик отримати захворювання збільшується вдвічі.

Нагадаємо, що поставте чашку на місце: кому заборонено пити зелений чай.

Раніше ми повідомляли, що шкіра буде як у дитини: дієтологи перерахували продукти проти целюліту.