Команда вчених з Північно-західного університету провела цікаве дослідження – вплив сну перед телевізором на людину. Вони з’ясували, що сон перед телевізором, або телефоном може завдати серйозної шкоди здоров’ю. Про це інформує видання Express.

"Всього лише одна ніч дії помірного освітлення під час сну може погіршити регуляцію глюкози і серцево-судинної системи, що є одним з факторів ризику серцево-судинних захворювань та діабету", – заявила співавтор дослідження Філіс Зі.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

За словами вчених, під час сну людині важливо мінімізувати, або зовсім виключити вплив світла на організм. Шкідливо навіть якщо людина спить при помірному освітленні.

Саме тому автори дослідження акцентують увагу на тому, що під час сну варто слідкувати, щоб штори та жалюзі на вікнах не пропускали світло. В кімнаті не має горіти навіть нічник. Якщо такої можливості немає, варто використовувати маску для очей.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Безсоння, фото championat
Безсоння, фото championat

Якщо людина спить з ввімкненим світлом, серцеві скорочення збільшуються, а також збільшується і концентрація уваги. Це в стані спокою може стати фатальною проблемою для здоров’я. Серцеві скорочення у стані сну повинні бути стабільні та низькі. Та якщо є необхідність ввімкнути світло для безпеки, варто використовувати помірне та уникати синього і білого. Найкращим світлом для цього може стати жовтий, червоний та помаранчевий, які не сильно стимулюють нервову систему.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, піклуйтеся про здоров'я, починаючи зі скла: як запобігти розповсюдженню вірусів вдома

Раніше наш портал інформував, працюєте з 9 до 6 та ведете сидячий спосіб життя? Вам точно потрібно зробити це, поради для "офісників"

Також наш портал повідомляв, 2-річна дитина побила рекорд, піднявшись на Еверест: "Був абсолютно здоровий"