З настанням сезону вірусів стало зрозуміло, що бактерії та патогенні мікроорганізми можуть виживати на склі тривалий час. Це особливо актуально, коли хтось у сім'ї хворіє.

Багато хто з нас проводять вологе прибирання, піклуючись про чистоту, але часто забувають про дезінфекцію скляних поверхонь. Давайте розберемося, як зробити це легко та ефективно.

Бактерія W123-10
Бактерія W123-10

Відповідь проста, якщо у вас є спирт. Цей універсальний продукт може бути використаний для дезінфекції будь-яких поверхонь, не ушкоджуючи їх. Просто розведіть його водою у співвідношенні 1:1 і ви зможете дезінфікувати скляні поверхні у своєму будинку.

Альтернативою може бути гіпохлорит натрію, або як його ще називають, "лабаракова вода". Для дезінфекції скла підходить 0,5% розчин, який також відмінно підійде для обробки дверних і віконних ручок, меблевих поверхонь та інших контактних зон.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Етиловий спирт - фото  Agroexpert
Етиловий спирт - фото Agroexpert

Хлорне вапно або хлорка можуть стати вашими союзниками у боротьбі з вірусами. У разі відсутності інших засобів, можна приготувати 0,05% розчин для обробки поверхонь і, в крайньому випадку, для дезінфекції рук.

Прості кроки по дезінфекції скла допоможуть вам створити безпечний і чистий простір у вашому будинку, оберігаючи себе та близьких від небажаних вірусів.

Також наш портал інформував, не чай, а цілющі зілля: який напій здатний захистити від десятків захворювань

Раніше Знай.ua стало відомо про 6 звичок, які заважають вам швидко погладшати під час застуди

Вам буде цікаво дізнатися, клопи, болячки та короткий термін придатності: українцям показали найнебезпечніші речі із секонд-хендів