Прибирання аж ніяк не є улюбленою справою практично для кожного з нас, але все ж таки воно вкрай необхідне. Однак важливо не допускати поширених помилок під час цього процесу.

Процес прибирання багатьом взагалі не подобається, тому багато хто його намагається спрощувати чи ігнорує певні предмети. Щоб покращити якість збирання, слід розібрати кілька негативних навичок.

Прибирання, скріншот: YouTube
Прибирання, скріншот: YouTube

6 найпопулярніших помилок при збиранні:

1. Ігнорування проблем із сантехнікою. Найпоширеніші з них, це " крап, що капає, кран туго відкривається, унітаз погано змиває, постійно забивається раковина". Однак ігнорування точно призведе до ще гірших наслідків, тому воно є неприпустимим.

Прибирання в будинку, фото з вільних джерел
Прибирання в будинку, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

2. Не приділяти уваги вентиляції. Ці місця у квартирах часто засмічуються. Це, наприклад, витяжка на кухні, грати у ванній кімнаті. У вентиляції постійно накопичується пил та інші забруднення, то якість повітря погіршуватиметься, якщо при збиранні обходити ці місця. Робіть це хоча б 1 раз на місяць.

3. Ігнорувати приховані місця. Це, наприклад, простір по радіаторах опалення, шафа під мийкою, де накопичується волога та сміття, холодильник, простір під ліжками.

4. Контроль побутових приладів. Наприклад, врахуйте, що під пральною машинкою може накопичуватися волога, яка може спровокувати корозію проводів та елементів керування. Не забувайте також про фільтри та системи зливу, які потребують обслуговування тощо.

прибирання, фото Pxhere
прибирання, фото Pxhere

5. Не закінчувати збирання. Тож якщо немає можливості одразу закінчити прибирання у певній зоні, її краще зовсім не починати. А якщо немає часу підтримувати ідеальний порядок в будинку, як варіант можна виділити певні зони і поступово прибирати їх.

6. Використовувати невідповідні засоби для чищення. Почніть щонайменше з прочитання інструкції для них. Адже кожен засіб для чищення повинен застосовуватися тільки для певних поверхонь.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Нагадаємо, що пилосос та новомодні гаджети вам не знадобляться: як почистити килим підручними засобами.

Раніше ми повідомляли, що відмити дзеркало пакетиком, а шви між плиткою окропом: як прибрати ванну без побутової хімії.