З віком багато людей починають помічати, що їхня пам'ять починає давати "збій". Якщо тобі вже добре за 40 і ти зрозумів, що пам'ять далеко не та, що була раніше, треба подумати про харчування. Хороші звички - це добре, але правильно харчування, вкрай важливе для роботи мозку.

Виявляється, існує кілька типів оброблених продуктів, які можуть завдати шкоди вашому мозку та погіршити проблеми з пам'яттю.

Є також смачні та поживні суперпродукти, які ви можете додавати у свою тарілку щодня, щоб підтримувати свій мозок у чудовій формі. Про це пише She Finds.

Дієтолог Мері Сабат про користь кількох поживних продуктів, які можуть вплинути на вашу пам'ять.

Салат для схуднення, скріншот: Instagram
Салат для схуднення, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Листова зелень

Цілком очевидно, що листова зелень, така як шпинат та капуста, завжди корисні для здоров'я, але виявляється, вона може творити дива з вашим мозком, особливо коли справа стосується вашої пам'яті та настрою.

"Листова зелень, така як шпинат, капуста і мангольд, багата на необхідні поживні речовини, включаючи фолієву кислоту, вітаміни та антиоксиданти", - говорить Сабат.

"Ці поживні речовини відіграють вирішальну роль у здоров'ї мозку та пов'язані з покращенням когнітивних функцій та регуляцією настрою".

Фактично, фолат "необхідний для виробництва нейротрансмітерів, що беруть участь у регуляції настрою, таких як серотонін та дофамін". Приготуйте велику миску салату з цих овочів і ваш мозок скаже вам спасибі.

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Чорниця

Немає нічого кращого, ніж ягоди, особливо чорниці, коли йдеться про найкорисніші для здоров'я продукти. Ці маленькі, але потужні ягідки мають масу переваг для здоров'я.

"Вони особливо корисні для вашої пам'яті", - каже Сабат.

"Чорниця багата антиоксидантами, зокрема флавоноїдами, званими антоціанами, які пов'язані з поліпшенням когнітивних функцій та пам'яті. Вони допомагають захистити мозок від окислювального стресу та запалення, які можуть сприяти віковому зниженню когнітивних функцій", - каже вона.

Було навіть доведено, що їх сполуки "покращують зв'язок між клітинами мозку та підвищують пластичність, що має вирішальне значення для пам'яті та навчання". Тому сміливо додавайте чорницю до сніданку чи перекушування.

Лосось, скріншот: YouTube
Лосось, скріншот: YouTube

Жирна риба

Білок є важливим компонентом будь-якого здорового харчування. І ідеальним варіантом, який буде корисний вашому тілу та мозку, стане жирна риба. Дієтолог говорить про переваги цього джерела білка, відзначаючи, що риба, багата на омега-3, є живильним середовищем для мозку.

"Жирна риба, така як лосось, скумбрія та сардини, є відмінним джерелом жирних кислот омега-3. Омега-3 необхідні для здоров'я мозку і відіграють життєво важливу роль у підтримці когнітивних функцій та регуляції настрою. покращити кровотік та підтримати зростання та розвиток клітин мозку”, — каже вона.

Звичайно ж, додавання кількох продуктів у ваш раціон не створять диво, але підтримка здорових звичок, серед яких харчування є важливим, ви зможете підтримувати ваш мозок у найкращій формі.

Нагадаємо, засоб для виведення плям і кондиціонер в одному флаконі: як доглядати за одягом за допомогою звичайної соди.

Раніше повідомлялося, що не тільки зробите ремонт, а й відпочинете в процесі: чому замість звичайних шпалер слід клеїти рідкі.

Також, навіщо потрібно починати день саме з яблук і коли їх є для найкращого ефекту, дивовижне дослідження.