Для котів свіжий подих не властивий. Особлива їжа та нечищені зуби найчастіше і дають неприємний запах.

Однак, якщо ви помітили зміни в ароматі, або ж цей запах став просто нестерпним це може свідчити про хвороби вашого улюбленця. Як це визначити, розповіли в Zaxid.net.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Найпоширеніша причина різкого неприємного запаху з рота кота – відсутність гігієни порожнини рота. Чистити зуби котам дуже важливо і робити краще це кілька разів на тиждень. У іншому випадку зубний наліт та залишки їжі можуть призводити навіть до хвороби ротової порожнини, яка і провокує неприємний запах з рота. До того ж проблеми з зубами завдають тварині болю та не дають повноцінно функціонувати. Ця проблема не із розряду серйозних, але їй варто приділити увагу.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Неприємний запах з рота може бути наслідком і серйозніших проблем зі здоров’ям:

  • Хвороби нирок;

  • Виразкова хвороба;

  • Захворювання шлунку;

  • Захворювання печінки;

  • Ракові хвороби;

  • Діабет;

  • Інфекції дихальних шляхів;

  • Інфекція у ротовій порожнині.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Якщо неприємний запах з рота різко змінився і він не характерний для звичайного стану кота, то варто звернутись до ветеринара. Зазвичай господар знає, який запах з рота у кота у нормальному стані. Якщо це серйозна проблема, то у котика окрім неприємного запаху можуть виникнути і інші симптоми: кволість, відсутність апетиту, він став не активним та не грайливим.

Нагадаємо, портал Знай інформував, коти vs зима: чи безпечно пухнастику грітися на батареї

Раніше на порталі Знай повідомлялося, котик частіше вилизується і свербить: причина не завжди в бліхах

Також, наш портал інформував, як відучити кішку гризти дроти: прості рішення врятують домашню техніку