Напевно кожен, у кого вдома є вдома кіт чи кішка, стикався тим, що улюбленець гризе дроти. Іноді проблема переростає у справжній "апокаліпсис" для господаря. Втім, перевиховати тварину можна, а головне – гуманно. Про це пише arguments.

Перше, що можна спробувати – спеціальні спреї, що продаються у зоомагазинах. Як правило, такі засоби допомагають захистити дроти від кішок через свій відштовхуючий запах. Якщо немає можливості придбати засіб, можна обійтися і домашніми аналогами.

Сіамська кішка, фото: Знай.ua
Сіамська кішка, фото: Знай.ua

Деякі кішки не переносять запах цитрусових, тому дроти можна обробити соком лимона чи апельсина. Як тимчасове рішення можна застосувати ефірні олії – лаванда, евкаліпт, чайне дерево. Втім, треба пам'ятати, що висока концентрація може зашкодити кішці.

З метою відлякування від проводів може використовуватися оцет, який точно знайдеться у вас на кухні. Однак у всіх випадках слід пам'ятати, що це тимчасове рішення. Затяті коти можуть ігнорувати неприємні запахи і повертатися до улюбленого заняття.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Кішки. Фото: скрін youtube
Кішки. Фото: скрін youtube

Власникам кішок рекомендується вжити комплексних заходів: максимально сховати дроти від вихованця, а також забезпечити йому цікаве дозвілля, наприклад, купити спеціальну іграшку, на яку він виплесне всю свою енергію.

Раніше портал Знай повідомляв, коти та самотність: на скільки можна залишати улюбленця самого будинку без шкоди для нього.

Також наш портал інформував, саджайте кота на дієту: як допомогти пухнастику скинути зайву вагу та не зіпсувати стосунки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, власникам кішок розповіли шокуючу правду: всі розуміють, але зухвало ігнорують.