У зимовий період усі ми любимо тепло та затишок, а особливо кішки. Часом у спробах знайти тепле місце пухнастик може сісти на батарею і на ній заснути. Чи можна дозволяти улюбленцеві такий відпочинок, повідомляє портал lady.

У холодну пору року любов кішок до тепла тільки посилюється і багато чотирилапих знаходять у будинку нове місце для відпочинку - батареї. Така звичка може здатися нешкідливою, проте деякі ветеринари іншої думки.

Кішка. Фото: скрін youtube
Кішка. Фото: скрін youtube

Фахівці вважають, що тривалий контакт із гарячою батареєю може нашкодити котику, тому йому можна дозволяти полежати на ній не більше ніж пів години. Справа в тому, що рецептори котів влаштовані не так, як у людини, тому тварина може просто почуватися погано через контакт з розжареним радіатором.

При тривалому відпочинку на батареї улюбленець ризикує отримати перегрів внутрішніх органів, що загрожує проблемами зі здоров'ям. Ветеринари радять відучувати домашніх тварин від цієї шкідливої ​​звички.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube
Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

Якщо кота як магнітом тягне на батарею, варто убезпечити його від перегріву. Для цього на радіатор можна постелити плед або ковдру, яка вбере в себе частину тепла.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як зрозуміти, що пухнастому улюбленцю потрібно змінити корм: причини, які не можна ігнорувати.

Також наш портал інформував, як привчити кішку гризти дроти: прості рішення врятують домашню техніку.

Крім того, ми писали, коти та самотність: на скільки можна залишати улюбленця самого будинку без шкоди для нього.