Наші читачі чудово знають, що якщо нам трапляються хороші поради щодо догляду за кімнатними рослинами, то ми обов'язково розповімо про них. Важко не погодитись, але кімнатні рослини прикрасять будь-яке житло, подарують затишок та красу.

Однак існують і такі рослини, яким судилося стояти в "актовому залі" або десь у дуже великому приміщенні, адже вони можуть бути небезпечними для дітей та свійських тварин.

Про те, які рослини краще не ставити в маленьких кімнатах, розповів один з українських блогерів-дачників, який часто ділиться порадами в мережі YouTube.

Крассула, скріншот: YouTube
Крассула, скріншот: YouTube

Красула (товстолист яйцеподібний), цю рослину ще називають нефритовим деревом. За нею легко доглядати через низьку потребу в поливі. Однак, вона може бути токсичною для людей, а також для домашніх тварин.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

При випадковому ковтанні, особливо дітьми, собаками або котами, це може викликати блювоту, що супроводжується діареєю. Дотик до рослини може спричинити опіки шкіри чи свербіж, особливо від соку та листя.

Дифенбахія, скріншот відео
Дифенбахія, скріншот відео

Діффенбахія - тропічна рослина із сімейства ароїдних. Ця декоративна рослина добре переносить спеку та слабке освітлення. Найбільш небезпечними елементами цієї рослини є її сік. Він може викликати набряк мови та слизових.

Багаторазовий контакт рослини зі шкірою може спричинити дерматит. Попадання соку в очі може спричинити сильний біль, що супроводжується крововиливом у кон'юнктиву. Також можлива тимчасова часткова втрата зору.

Азалія. Фото: скрін youtube
Азалія. Фото: скрін youtube

Рододендрон (азалія) - листя та сік рослини можуть викликати нудоту, біль у животі та спазми, діарею, гіпотонію чи гіперсалівацію. Симптоми з'являються від 30 хвилин до 2 годин після потрапляння листя чи соку в організм живої істоти.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Цикламен - токсична цибулина цього вазону. Симптоми: блювання, нудота, біль у животі, інколи ж навіть параліч м'язів.

Фікус Бенджаміна (фігове або каучукове дерево) - його листя небезпечне для маленьких дітей. Проковтування може викликати біль у животі, блювання, нудоту та легке печіння навколо рота. Фікус також токсичний для свійських тварин. Його проковтування може спричинити гіперсалівацію, подразнення ротової порожнини, діарею або блювання.

Нагадаємо, що кімнатні рослини озеленюють ваш простір і приносять користь, але можуть стати джерелом незручностей та проблем.

Нагадаємо, активоване вугілля допоможе врятувати ваші рослини: як досвідчені господині використовують препарат.

Раніше повідомлялося, скільки можна зберігати воду після Хрещення Господнього і коли її потрібно набирати: головні правила на 6 січня.

Також, ракета впала недалеко від будинку зірки "МайстерШефа" Тетяни Литвинової: що трапилося з ведучою.