Зниження гемоглобіну в крові ще називають анемією, але це може спричинити серйозні захворювання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАнемія викликає "кисневе голодування клітин", симптоми - загальна слабкість, підвищена стомлюваність, схильність до захворювань.
За допомогою простих домашніх засобів можна підвищити рівень гемоглобіну без таблеток.
У їжу слід вживати продукти, що містять вітамін С. Організму необхідний вітамін С, щоб засвоювати залізо, що впливає рівень гемоглобіну. Продукти з великим вмістом вітаміну С – це цитрусові, а й полуниця. З овочів підійдуть перець, помідори, броколі та шпинат.
Підійдуть також м'ясо та морепродукти. Червоне та біле м'ясо є чудовим джерелом заліза. У мідіях та устрицях, а також у деяких видах риб, таких як тунець, сом, лосось та сардини, можна підвищити рівень гемоглобіну.
Квасоля, нут, горох, сочевиця, пшениця та овес є добрими джерелами заліза. Деякі овочі містять не лише вітамін С, а й залізо. До них відносяться листова зелень, така як шпинат. Наші бабусі та дідусі їли буряки, коли хотіли оздоровити свою кров. До речі, картопля також є добрим джерелом заліза.
Попри це слід знати продукти, які знижують рівень гемоглобіну. Це безалкогольні напої з кофеїном, такі як кола. Також не дають організму засвоювати залізо таніни у каві та чорному чаї.
Їжа, багата на кальцій, корисна для здоров'я, але її слід вживати тільки в помірних кількостях, коли йдеться про рівень гемоглобіну. Кальцій знижує засвоюваність заліза, тому з молочними продуктами, якщо у вас низький гемоглобін, краще зачекати.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, доякі квіти сприяють одужанню хворого: можна приносити, але варто бути уважними.
Раніше ми повідомляли про виразки та летальний кінець: чому не можна "перенасичувати" організм залізом.