Дуже часто ми ігноруємо симптоми застуди, і намагаємося із хворобою далі працювати та виконувати звичні справи, однак це дуже негативно впливає на процес одужання. Розповімо вам про звички, які шкодять нашому організму та уповільнюють його відновлення.

Застуда, фото agapit.clinic
Застуда, фото agapit.clinic

Переносити ГРВІ "на ногах"

Не намагайтеся під час хвороби вести звичний спосіб життя, "підтримуючи" організм порошками, які полегшують симптоми ГРВІ. Таким чином ви збільшуєте навантаження на серце, яке може спровкувати більш серйозні ускладнення.

Постійно збиваючи температуру, ви не даєте організму побороти шкідливі інфекції і тим самим заважаєте йому одужати.

застуда, фото Pxhere
застуда, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Обійматися

Щоб не заражати близьких,краще обіймайтеся з котиком чи плюшевою іграшкою. Віруси живуть в маленьких крапельках вологи, які ми виділяємо при диханні, розмові або поцілунках. Тому краще зменшити кількість живого спілкування із ними.

Не мити руки

Важливо частіше змивати хвороботворні мікроби з рук, адже ви можете заразити ваших близьких, просто торкаючись вимикача чи відкриваючи двері.

Пізно лягати спати

Чим більше ви будете відпочивати, тим більше в організму буде сил побороти хвороби і ви скоріше відновитеся. Сон чи не найкращі ліки від застуди.

застуда, скріншот з відео
застуда, скріншот з відео

Приймати душ або ванну

Якщо у вас висока температура, то краще відкласти похід у душ. ванна або душ, навіть гарячі, можуть посилити лихоманку. Також не варто намагатися збити температуру приймаючи прохолодний душ. Щоб полегшити свій стан - краще обтиратися вологим рушником.

Ходити в гості

Під час застуди краще ігнорувати запрошення на вечірки та дні народження. Маленькі краплинки вірусу під час дихання здатні "розлітатися" на відстань до 2,5 метрів, тобто таким чином ви можете заразити більшість гостей, які не дуже цьому зрадіють.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ви нічого не знаєте про здорову їжу: "шкідливі" продукти, що виявилися корисними.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.