Чи практично всі рослини беруть активну участь в очищенні повітря? Вчені довгі десятиліття досліджували цю теорію і виявили безліч доказів. Рослини активно поглинають шкідливі для організму людини сполуки та пов'язують їх.

Рослини у квартирі – це не тільки живі зелені прикраси, а й очищувачі повітря. Обов'язково потрібно мати вдома чи квартирі хоч одного представника флори на кожні п'ять квадратних метрів житлового простору.

Один з українських флористів у деталях розповів про рослини, які зволожують повітря у квартирі та роблять його чистішим.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Хлорофітум

Ця рослина є лідером з очищення повітря від шкідливих речовин та мікроорганізмів. Хлорофітум невибагливий і не потребує особливого догляду. Найчастіше цю рослину ставлять на кухні, оскільки вона здатна видаляти леткі сполуки, що виділяються при горінні побутового газу.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Цей представник флори чудово справляється із шкідливими бактеріями. У ході досліджень вчені з'ясували, що за добу хлорофітум здатний повністю видалити з повітря всі шкідливі мікроорганізми.

Фікус, скріншот: YouTube
Фікус, скріншот: YouTube

Фікус

Ця рослина має велике листя і завдяки їм є одним з найкращих очисників повітря. Шкідливі речовини фікус поглинає через продихи, які знаходяться на поверхні листя, а після переробляє їх в амінокислоти та цукор. Цей домашній представник флори чудово підійде для квартир з великою кількістю меблів із ДСП.

Драцена

Вона здатна видалити з повітря всі небезпечні речовини, крім аміаку. Фітонциди цієї рослини чудово борються із найпростішими. Часто драцену ставлять поруч із комп'ютером, оскільки вона здатна поглинати ксилол, що виділяється монітором.

Хризантема

Крім того, що ця рослина чудово цвіте, вона ще й ефективно очищає повітря, поглинаючи більшість летючих сполук (аміак, ксилол). Велика кількість фітонцидів, що виділяються, сприяє поліпшенню мікроклімату в приміщенні.

Пеларгонія. Фото: скрін Ютуб
Пеларгонія. Фото: скрін Ютуб

Пеларгонія

Цей представник флори виділяє велику кількість біологічно активних речовин. У ній міститься ефірна олія, яка добре відлякує комах та покращує роботу нервової системи людини.

Тертерпентин і ментол, що містяться в пеларгонії, чудово борються зі стрептококами та стафілококами. Єдиним недоліком може бути поява алергічної реакцію квіти пеларгонії.

Нагадаємо, які квіти сприяють одужанню хворого: можна приносити, але варто бути уважними.

Раніше повідомлялося, від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішими.

Також, як уникнути похмілля 1 січня: медики дали кілька дієвих порад.