Зимові свята не минають без поїдання мандаринів. Цей фрукт має багато корисних властивостей, але часом може становити небезпеку для організму. Наприклад, якщо з'їсти за раз кілограм мандаринів. Що в такому разі може статися, розповів лікар Юрій Габорець у Instagram.

Насамперед при поїданні мандаринів потрібно врахувати, що їх обробляють пестицидами та фунгіцидами для більш швидкого дозрівання. Дані речовини не становлять нічого хорошого для здоров'я.

Мандарини, фото: Знай.ua
Мандарини, фото: Знай.ua

Якщо потрапити на партію, яка особливо ретельно оброблялася пестицидами, то можна отримати симптоми отруєння, зокрема діарею. При регулярному вживанні великої кількості мандаринів можна отримати серйозніші наслідки.

"Якщо постійно вживати по кілограму, то кислота з мандаринів викличе гастрит і буде вітамін С вводитись нирками і спричинить камені", - попередив експерт.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мандарини. Фото: скрін youtube
Мандарини. Фото: скрін youtube

Лікар рекомендує вживати близько 300 грамів мандарин на день - це норма. При цьому шкірку, за словами фахівця, потрібно викидати, оскільки в ній найбільше зосереджується хімії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на українські полиці може потрапити небезпечний французький сир: знайдені бактерії загрожують здоров'ю.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.