Перед настанням Нового року господарі важливе значення надають прибиранню свого будинку. Намагаються викинути все старе та зламане, щоб у новий рік вчинити оновленими – з чистотою та порядком.

Прибирання допомагає як фізично, так і духовно завершити цей рік і з чистими думками та житлом вступити до нового. Більше психологи радять, щоб змінити своє життя, варто спочатку впорядкувати свій будинок чи квартиру.

Прибирання, скриншот: YouTube
Прибирання, скриншот: YouTube

Тому варто взяти до уваги ці кілька хитрощів, які допоможуть швидко і просто навести чистоту в будинку і до, і після новорічної ночі.

Як правильно розставити пріоритети та скласти конкретний список завдань:

1. Спочатку протріть пил. Адже саме він першим впадає у вічі. Почніть вологе прибирання з верхніх полиць та шаф і поступово спускайтеся вниз. Приділіть увагу світильникам та кутам кімнати.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

2. Очистіть штори. Вони є одним з найбільших джерел пилу, тому їх потрібно піддати вологому чищенню. Якщо є час - варто їх випрати і погладити. По можливості використовуйте парогенератор, або "відбийте" штори мокрим рушником.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

3. Пропиліть важку кімнату. Крім підлоги приділіть увагу меблів. Очистіть диван, крісла та подушки. Збийте подушки, щоб надати їм більш затишного вигляду. При можливості заздалегідь випрати чохли. Гумовий скребок для миття скла відмінно очищає килим від шерсті свійських тварин.

4. Заберіть у ванній. Передусім, зверніть увагу на те, щоб вся сантехніка була чистою. Для очищення хромованих кранів та ручок використовуйте дитячу олію для масажу. Усі металеві поверхні блищатимуть!

5. Прибирання кухні. Сенсу у великому генеральному прибиранні немає, адже тут ви готуватимете багато страв. Достатньо протерти плиту, раковину, прочистити духовку, а все інше ви зробите, коли святкова метушня закінчиться.

Святкування Нового року
Святкування Нового року

6. Прибирання в спальні. Створити тут різдвяний настрій для себе допоможе свіжа постільна білизна, ковдри та подушки, чистий килим.

7. Прикраса будинку. Створіть у вашому будинку справжню святкову атмосферу. Для цього підійдуть, як прості прикраси із природних матеріалів, наприклад, хвойних дерев, шишок та сушених апельсинів, які легко зробити своїми руками, до розкішних сервірувань.

Нагадаємо про тепло та затишок з мінімумом зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.< /span>

Раніше ми повідомляли, чому не можна підмітати перед Новим роком і обов'язково потрібно одягати новий одяг: важливі прикмети.