На новорічні свята нас оточують багато спокус - калорійні страви, шкідлива їжа та міцний алкоголь. Найбліьшу шкоду для нашого здоров'я завдає останнє. Медики попереджають про те, що не буває безпечної дози алкоголю.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Алкоголь
Алкоголь

"Вживання алкоголю послаблює імунну систему, призводить до збільшення ризику травматизації та смерті, є однією з причин деяких типів раку.Тож найкращим рішенням буде повна відмова від алкоголю. Але якщо вам це складно зробити, хоча б мінімізуйте шкідливий вплив спиртних напоїв на свій організм", - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб мінімізувати шкідливий вплив спиртних напоїв на свій організм під час новорічних святкуваньу Центрі громадського здоров'я МОЗ України радять українцям:

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  • обов'язково поїсти перед вживанням спиртного;
  • не вживати занадто багато алкоголю за один раз;
  • не запивати алкогольні напої газованими, оскільки тоді ви сп'янієте ще швидше;
  • пити достатню кількість води протягом усього застілля.

алкоголь, фото Pxhere
алкоголь, фото Pxhere

Медики попереджають, що вживання спиртного, кави чи енергетичних напоїв підвищує артеріальний тиск, а в поєднанні з ліками алкоголь може призвести до серйозних наслідків для здоров'я.

Також лікарі не радять "лікувати" похмільний синдром алкоголем. Для того щоб збадьоритися після важкої ночі, краще прийняти контрастний душ та пити достатню кількість води.

Нагадаємо, не тільки кави: які напої не можна пити перед сном - рахувати овечок будете до ранку

Як повідомляв "Знай.uа", сухі та обвітрені губи: прості способи відновити їх у домашніх умовах

Знай.uа писав, стане лише гірше: продукти, які не можна їсти після бурхливого застілля