Медиками університету Вашингтона були названі найкращі продукти для суглобів, які допоможуть зміцнити хрящі, кістки та запобігти артрозу.

Якщо такі продукти вживати регулярно, то людина може забути про біль у колінах та суглобах.

болі в суглобах
болі в суглобах, Фото автора Matthias Zomer: Pexels

Для суглобів найкраща їжа це та, яка містить у собі омега-3. Ця речовина здатна зняти запалення та запобігти артриту.

Ківі

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо суглоби хворіють, медики радять вживати ківі. У ньому є речовина, яка входить у склад препаратів проти артрозу.

Ківі. Фото: youtube
Ківі. Фото: youtube

Вівсянка

Вівсянка також здатна відновити суглоби, оскільки у складі має багато марганцю. Цей мікроелемент зміцнить кістки та відновить хрящі.

Також для профілактики подібних хвороб варто слідкувати за масою тіла. Ожиріння сприяє розвитку хвороби суглобів, оскільки спостерігається гормональний збій та порушення метаболізму. Окрім того, зайва вага робить додаткове навантаження на коліна, таким чином розвивається артрит. Правильна їжа та активна фізична діяльність перешкоджає розвитку артрозу.

Спорт, схуднення, Аліна Мурадімова, фото: Знай. ua
Спорт, схуднення, Аліна Мурадімова, фото: Знай. ua

Бульйон

Окрім того, щоб укріпити хрящову тканину варто вживати бульйони на кістках. Вони містять колаген, який забезпечує еластичність та міцність хрящів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, популярний новорічний делікатес може завдати шкоди здоров'ю: у чому криється небезпека

Раніше на порталі Знай повідомлялося, сухі та обвітрені губи: прості способи відновити їх у домашніх умовах

Також, наш портал інформував, ви нічого не знаєте про здорову їжу: "шкідливі" продукти, які виявились напрочуд корисними